Henrik Vuornos

Moderni kokoomuslainen.

Tasa-arvoisen ja laadukkaan koulutuksen pohjalle rakentuu koko suomalaisen yhteiskunnan perusta. Espoossa on tehty tietoinen poliittinen valinta siitä, että täällä panostetaan koulutukseen muuta Suomea enemmän. Rahat eivät saa mennä vain seiniin, vaan on uskallettava puolustaa opetusta ja sen laatua.

KOULUTUS RATKAISEE

Espoo kasvaa nopeaa vauhtia – ja se on hyvä asia. Mitä enemmän ihmisiä alueella asuu, sitä paremmat palvelut Espoossa on. Tällä hetkellä Espoo sulkeutuu kello 21.00 muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Oikea kaupunki ei toimi näin. Espoota pitää rakentaa niin, että elämää on muuallakin kuin kauppakeskuksissa, eikä ravintolaan tarvitse lähteä Helsinkiin. 

TEHDÄÄN ESPOOSTA KAUPUNKI

Vastuullinen taloudenpito tarkoittaa lopulta sitä, onko päätösvalta omissa vai muiden käsissä. Espoon taloutta on hoidettava niin, että menot eivät ole suuremmat kuin tulot, velat pystytään maksamaan ja kaupunki toimii tehokkaasti. Kunnallisveroa ei tule korottaa, koska se on suoraan työhön kohdistuva vero – ja siten haitallisinta mahdollista verotusta. Vain yrittäjyys ja työpaikat takaavat sen, että kaupungin taloudella on jatkossakin vahva pohja.

Vahva talous on kaiken perusta

Espoosta kirjaimellisesti puolet on luontoa. Nuuksio, keskuspuisto sekä lukuisat lähimetsät ovat olennainen osa Espoota – ja näin pitääkin olla. Asuminen Espoossa on samaan aikaan asumista Suomen ytimessä, mutta samalla myös asumista pururatojen, lähimetsien ja rantojen kupeessa. Luonnonläheisyys ja vehreys tekevät Espoosta Espoon.

LÄHILUONTO TEKEE ESPOOSTA ESPOON

 

 

Espoolaiset ansaitsevat hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut. Maakuntauudistus uhkaa romuttaa espoolaisten palvelut siirtämällä kymmeniä miljoonia euroja muualle Suomeen. Tätä ei voi hyväksyä, vaan se pitää estää. Koronan jälkeiseen aikaan on varauduttava purkamalla hoitojonoja palvelusetelin ja muiden palveluntuottajien avulla.

HOITOJONOT KURIIN, MAAKUNTAUUDISTUS HISTORIAAN