Henrik Vuornos

Moderni kokoomuslainen.

Henrik Vuornos

Olen 25-vuotias valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Espoosta. Työskentelen Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja opiskelen taloustiedettä Helsingin Yliopistossa. Näkemyksiltäni olen liberaali kansainvälinen kaupunkilainen.

Olen aikaisemmin työskennellyt ministerin erityisavustajana sekä ulkoministeriössä että opetus- ja kulttuuriministeriössä. Eduskunta tuli minulle tutuksi toimiessani eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä sekä kansanedustajan avustajana. Yhteiskunnallisten asioiden parissa toimiminen on leipälajini, ja koen olevani siinä hyvä. Ennen työskentelyä politiikassa olen tehnyt palvelualan töitä varastosta vakuutusalalle.

Minut tunnetaan huumorintajuisena ja rauhallisena kaverina. Saan energiaa luonnossa liikkumisesta, matkustamisesta ja ystävistä. Lempihuonekaluni on olohuoneemme kirjahylly. Yritän laajentaa ymmärrystäni lukemalla niin paljon kuin ehdin.

Juuret Espoossa

Vietin varhaisen lapsuuteni Espoon Kilossa, Nöykkiössä ja Saksan Düsseldorfissa. Vuosituhannen taitteessa muutimme Jupperiin, jossa kävin koulupolkuni. Yliopisto-opintojen alussa etsin kodin Tapiolasta, jonne olen sen jälkeen juurtunut. Espoosta tuli perheemme asuinpaikka 80-luvulla, jolloin isäni muutti opintojen perässä Otaniemeen.

Nuuksio oli minulle nuorena kuin toinen koti. Miltei joka viikonloppu pakkasimme partiokavereiden kanssa rinkat, ja painelimme Nuuksioon. Järviä, joiden rannassa Nuuksiossa on tullut yövyttyä, on varmasti yli 30. Järviylänköjen koluaminen on varmasti ollut ensimmäinen herätykseni puhtaan luonnon ja ilmaston vaalimiseen.

Arvot asioiden takana

Minulle tärkeitä arvoja ovat luontoon, koulutukseen, kaupunkeihin ja talouteen liittyvät asiat.

Uskon, että tämän päivän turbulenssista huolimatta maailma kehittyy jatkuvasti parempaan suuntaan. Vaikka kansainvälisiä instituutiota haastetaan, menneisyyteen haikaillaan ja pelolla tehdään entistä enemmän politiikkaa, en usko senkaltaisen toiminnan voittavan. Minä haluan olla vastavoimana puolustamassa yhdessä sopimista, kansainvälistä yhteistyötä ja yhteiskunnan uudistamista.

Päätöksenteko

Minut tunnetaan politiikassa siitä, että teen kotiläksyni ennen päätöksiä. Olen parhaimmillani laajojen syy-seuraus-suhteiden ja olennaisten asioiden hahmottamisessa.

Jos tavoittelee valtakirjaa yhteisistä asioista päättämiseen, on oltava visio siitä, mihin suuntaan Suomen pitäisi mennä. Hyvien ajatusten ja vision lisäksi tarvitaan myös kykyä toteuttaa, viestiä ja toimeenpanna. Taitava poliitikko ymmärtää päätöksenteon mekanismit, osaa neuvotella, ottaa vastuuta ja tuntee ihmiset. Nämä osa-alueet tunnistan vahvuuksiksini.

Kuvat medialle

Voit käyttää näitä painokelpoisia kuvia ilman erityistä lupaa. Mainitsethan kuvan käyttämisen yhteydessä kuvaajan nimen (Essi Jäälinna).

Lataa painolaatuinen kuva pikkukuvaa klikkaamalla.

Kuva: Essi Jäälinna

Kuva: Essi Jäälinna

Kuva: Essi Jäälinna

Kuva: Essi Jäälinna

Kuva: Essi Jäälinna

Kuva: Essi Jäälinna