Henrik Vuornos

Kokoomus, Uusimaa.

Henrik Vuornos

Olen Henrik Vuornos, 29-vuotias perheenisä Espoosta. Työskentelen Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Koulutukseltani olen lähes valmis ekonomisti Helsingin yliopistosta.

Olen työskennellyt pitkään erilaisissa politiikan taustatehtävissä. Ennen siirtymistäni nykyisiin tehtäviini toimin Kokoomuksen puoluejohdon erityisavustajana. Aikaisemmin olen työskennellyt ministerin erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä sekä ulkoasianministeriössä, kokoomusnuorten puheenjohtajana ja kokoomuksen eduskuntaryhmässä.

Minut tunnetaan huumorintajuisena, yhteistyökykyisenä ja täysjärkisenä kaverina. Saan energiaa luonnossa liikkumisesta, matkustamisesta ja ystävistä. Lempihuonekaluni on olohuoneemme kirjahylly. Yritän laajentaa ymmärrystäni lukemalla niin paljon kuin ehdin.

Juuret Espoossa

Vietin varhaisen lapsuuteni Espoon Kilossa, Nöykkiössä ja Saksan Düsseldorfissa. Vuosituhannen taitteessa muutimme Jupperiin, jossa kävin koulut ja kasvoin aikuiseksi. Yliopisto-opintojen alussa muutin Tapiolaan, jonne olen sen jälkeen juurtunut. Nykyisin asun vaimon ja poikani kanssa rivitalossa, jonka puhteisiin kuuluu niin ruohonleikkuu kuin lumityöt.

Nuuksio oli minulle nuorena kuin toinen koti. Miltei joka viikonloppu pakkasimme partiokavereiden kanssa rinkat, ja painelimme Nuuksioon. Järviä, joiden rannassa Nuuksiossa on tullut yövyttyä, on varmasti yli 30. Järviylänköjen koluaminen on varmasti ollut ensimmäinen herätykseni puhtaan luonnon ja ilmaston vaalimiseen.

Arvot asioiden takana

Minulle tärkeimmät arvot ovat vapaus, kannustavuus, sivistys, suvaitsevaisuus, välittäminen ja mahdollisuuksien tasa-arvo.

Uskon, että tämän päivän turbulenssista huolimatta maailma kehittyy jatkuvasti parempaan suuntaan. Vaikka kansainvälisiä instituutiota haastetaan, menneisyyteen haikaillaan ja pelolla tehdään entistä enemmän politiikkaa, en usko senkaltaisen toiminnan voittavan. Minä haluan olla vastavoimana puolustamassa yhdessä sopimista, kansainvälistä yhteistyötä ja yhteiskunnan uudistamista.

Päätöksenteko

Minut tunnetaan politiikassa siitä, että teen kotiläksyni ennen päätöksiä. Olen parhaimmillani laajojen syy-seuraus-suhteiden ja olennaisten asioiden hahmottamisessa.

Jos tavoittelee valtakirjaa yhteisistä asioista päättämiseen, on oltava visio siitä, mihin suuntaan Suomen pitäisi mennä. Hyvien ajatusten ja vision lisäksi tarvitaan myös kykyä toteuttaa, viestiä ja toimeenpanna. Taitava poliitikko ymmärtää päätöksenteon mekanismit, osaa neuvotella, ottaa vastuuta ja tuntee ihmiset. Nämä osa-alueet tunnistan vahvuuksiksini.

Kuvat medialle

Voit käyttää näitä painokelpoisia kuvia ilman erityistä lupaa. Mainitsethan kuvan käyttämisen yhteydessä kuvaajan nimen (Juha Törmälä).

Lataa painolaatuinen kuva pikkukuvaa klikkaamalla.

Kuva: Juha Törmälä

Kuva: Juha Törmälä

Kuva: Juha Törmälä

Kuva: Juha Törmälä

Kuva: Juha Törmälä