Henrik Vuornos

Kokoomus, Uusimaa.

Blogi

Henrik Vuornos tavoittelee eduskuntavaaliehdokkuutta

Espoon Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos, 25, tavoittelee eduskuntavaaliehdokkuutta Uudenmaan vaalipiiristä. Vuornos työskentelee taloustieteen opintojensa ohella Kokoomusnuorten puheenjohtajana. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa ministerin erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä sekä ulkoministeriössä.

”Uudenmaan kansanedustajien joukossa on ollut kuluvalla kaudella poikkeuksellisen paljon vaihtuvuutta. Tämä antaa tilaa sukupolvenvaihdokselle. Lähden motivoituneena tavoittelemaan arvokasta kansanedustajan tehtävää ja haluan laittaa itseni täysillä likoon kevään 2019 vaaleissa”, sanoo Henrik Vuornos.

”Seuraavan vaalikauden lopussa eletään vuotta 2023. Teknologinen kehitys on niin valtavaa, että tekoälyn ja koneoppimisen maailmassa tarvitaan sellaisia kansanedustajia, jotka ymmärtävät, mistä muutoksessa on kyse. Suomalaisten tehtävä on puolustaa yksilönvapauteen ja sääntöihin perustuvaa maailmanjärjestystä nopeasti muuttuvan maailman keskellä”, jatkaa Vuornos.

Vuornos sai edellisissä kuntavaaleissa Espoossa 1165 ääntä, jonka turvin hän nousi kaupunginhallitukseen ja Kokoomuksen valtuustoryhmän johtoon. Vuornosta on pidetty monissa arvioissa seuraavien vaalien todennäköisenä läpimenijänä.

”Eduskuntaan tarvitaan vahvaa kaupunkipolitiikan puolestapuhujaa. Espoon ja Vantaan ääni hukkuu nykyisin aivan liian usein kovaäänisten maakuntakaupunkien joukkoon. Yhä suurempi osa suomalaisista asuu Uudellamaalla, ja siksi kaupunkiemme äänen tulee myös kuulua eduskunnassa”, sanoo Vuornos.

”Ilmastonmuutoksen torjuminen ja sivistyksen puolustaminen ovat ikäluokalleni sukupolvikysymyksiä. Suomen on saatava lisää insinööriasennetta ilmastopolitiikkaan eli huolehtia siitä, että kotipesä on kunnossa, mutta samalla kehittää ratkaisuja, joista koko maailma voi hyötyä. Pienenä maana pysymme korkean teknologian kärjessä vain uudistamalla koulutusta ja panostamalla korkeaan osaamiseen aina perustasolta tieteen huipulle”, päättää Vuornos.

Uudenmaan Kokoomus valitsee ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa piirikokouksessa lauantaina 27.10.2018.

Lisätiedot:

Henrik Vuornos

puh. 044 253 4444