Henrik Vuornos

Kokoomus, Uusimaa.

Uutiset

Kokoomusnuorten Vuornos: Alueellistamisen koordinaatioryhmä on lakkautettava

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos vaatii valtiovarainministeriön alla toimivan alueellistamisen kordinaatiotyöryhmän lakkauttamista sekä alueellistamisasetuksen kumoamista. Vuornoksen mukaan ei ole nykypäivää, että joka kerta, kun perustetaan uusi valtiohallinnon yksikkö tai olemassa olevaa toimintaa organisoidaan merkittävästi uudelleen, erillinen alueellistamisen koordinaatioryhmä käsittelee asiaa.

”Valtiohallinnon organisoitumisen tavoitteena tulee olla vain ja ainoastaan hallinnon tuloksellinen hoitaminen sekä parhaiden osaajien rekrytointi virkamiestehtäviin. Tällä hetkellä lainsäädännössä vaaditaan muun muassa työllisyyden tukemista maan eri osissa, mikä on täysin järjetön vaatimus hallinnon järjestämisen näkökulmasta”, sanoo Vuornos.

”Virkatehtävien sijoittamispäätöksiä ei voi ohjata aluepolitiikka, vaan mahdollisimman tehokkaan ja kyvykkään hallinnon järjestäminen. Suojatyöpaikat alueellisen työllisyyden varjolla eivät ole enää nykypäivää, vaan yksiköt on sijoitettava sinne, missä niiden on järkevintä olla”, sanoo Vuornos.

Tällä hetkellä toimivalta sijoittamispäätöksistä kuuluu ministeriöille, mutta ennen päätöksentekoa ministeriön tulee saada alueellistamisen koordinaatioryhmän lausunto sijoituspaikkaehdotuksesta. Kyseinen menettely pitää tälläkin hetkellä jumissa useampaa sijoituspäätöstä.

”Suomalaisten etu ei ole vanhanaikaisten byrokraattisten toimielinten ylläpitäminen, vaan valtiohallinnon virtaviivaistaminen mahdollisimman sujuvaksi. Alueellistamisen koordinaatioryhmä ja alueellistamisasetus ovat jäänteitä menneisyydestä, joista on päästävä eroon”, sanoo Vuornos.

Lisätiedot:
Henrik Vuornos

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

puh. 044 253 4444