Henrik Vuornos

Kokoomus, Uusimaa.

Blogi

Kokoomuksen Vuornos: Jussi Niinistön esitys romuttaisi naisten aseman Puolustusvoimissa

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos tyrmää puolustusministeri Jussi Niinistön esitykset puolustusministeriön hallinnonalan säästöjen kohdentamisesta. Niinistö väläytti tänään Lännen Median haastattelussa, että tulevat säästötoimet toteutettaisiin mm. naisten vapaaehtoista asepalvelusta ja kansainvälistä kriisinhallintaa karsimalla.
– Niinistön säästöehdotukset kertovat synkkää kuvaa siitä mielenmaisemasta, joka puolustusministerillä on. Naisten vapaaehtoisen asepalveluksen määräaikainen poistaminen tuhoaisi 20 vuoden pitkäjänteisen työn, joka naisten vapaaehtoisen palveluksen kehittämiseen on käytetty. Puolustusvoimissa on vihdoin päästy siihen tilanteeseen, että naisiin suhtaudutaan tasavertaisina sotilaina, eikä sitä voida romuttaa tällaisilla päähänpistoilla, sanoo Vuornos.
– Minkälaisen viestin Niinistö kuvittelee lähettävänsä niille sadoille naisille, jotka suorittavat asepalvelusta, opiskelevat upseereiksi tai työskentelevät sotilasviroissa? Tällä esityksellä annetaan vahva signaali siitä, että heidän työtä ei arvosteta, vaan he ovat ennemmin taakka ja ensimmäinen säästökohde, koska ”puolustusvoimien on keskityttävä ydintoimintaan”. Niinistön asenteet heijastelevat talvisotafantasioita, jotka ovat täysin irrallaan nykypäivän yhteiskunnasta, jatkaa Vuornos.
Kokoomusnuorten mukaan naisten vapaaehtoinen asepalvelus on tuonut lisäarvoa sekä sen suorittaneille yksilöille, että puolustusvoimille kokonaisuudessaan. Naisten vapaaehtoisella asepalveluksella on äärimmäisen tärkeä rooli parhaiden kykyjen saamisessa puolustusvoimien käyttöön sekä puolustusvoimien rekrytointipohjan laventajana.
– Naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta on ollut merkittävästi hyötyä Puolustusvoimille, mutta myös koko muulle suomalaiselle yhteiskunnalle. Puolustusvoimat ovat pystyneet laajentamaan rekrytointipohjaansa merkittävästi ja myös naisten osaaminen on voitu valjastaa sotilaallisen maanpuolustuksen käyttöön. Palveluksensa suorittaneet tuhannet naiset ovat pystyneet hyödyntämään palveluksessa opittuja taitoja myöhemmin elämässä, summaa Vuornos.
– Puolustusministeri Niinistö ylittää esityksillään toimivaltuuksiensa rajat. Näin perustavanlaatuisia muutoksia tuovien säästöjen kohdentaminen kuuluu hallituksen pöytään, ei prosenttiliikkeen puolustusministerille. Toivon, että Keskusta ja Kokoomus irtautuvat välittömästi näistä järjettömistä esityksistä, jatkaa Vuornos
Lisätiedot:
Henrik Vuornos
Kokoomusnuorten puheenjohtaja
Puh. 044 253 4444