Henrik Vuornos

Kokoomus, Uusimaa.

Uutiset

Kokoomusnuorten Vuornos: Nuori, älä äänestä SDP:tä!

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos tyrmää SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen eläkelupaukset vastuuttomana populismina, jonka maksajiksi joutuisivat nuoret sukupolvet. Rinne lupasi tiistaina vappupuheessaan korottaa nettona 100 eurolla kuukaudessa alle 1400 euron eläkkeitä, keventää lääkkeiden ja asiakasmaksujen kustannuksia sekä yhdenmukaistaa eläkkeiden ja työn verotuksen.

 

”Rinne pääministerinä on tuhon tie sukupolvien väliselle oikeudenmukaisuudelle. 2000-luvulla liki puolet julkisten menojen kasvusta on aiheutunut ikäsidonnaisten menojen lisääntymisestä. Samaan aikaan työssäkäyvät ihmiset maksavat Suomen historian korkeimpia eläkemaksuja, eikä maksujen alenemista ole nähtävissä. Valtionvelka on tuplaantunut viimeisen kymmenen vuoden aikana ja syntyvyys on laskussa. Nuorten niskassa on jo valmiiksi niin raskas lasti, ettei taakkaa ole varaa kasvattaa”, sanoo Vuornos.

 

Alle 1400 euroa kuussa saavien eläkeläisten piiriin kuuluu tällä hetkellä noin 710 000 ihmistä. Rinteen esityksessä heidän eläkettä tulisi nostaa 1200 eurolla vuodessa. Karkealla matematiikalla pelkkä eläke-ehdotus tarkoittaisi satojen miljoonien eurojen lisämenoja julkiselle taloudelle, muista esityksistä puhumattakaan.

 

”Rinne näytti jo vuotta ennen vaaleja todellisen karvansa. Kun suu aukeaa, saattaa sivulauseessa tulla menolisäysesityksiä sadoilla miljoonilla euroilla. Valtiontalous on vihdoin usean kituliaan vuoden jälkeen saatu lähes tasapainoon, mutta puskurit tulevien talouden myrskyjen varalle on syöty. Aikanaan sosiaalidemokraatit olivat vastuullinen tulevaisuutta rakentava voima. Nyt sama porukka on vastuuton menneisyyteen kurkottava voima”, sanoo Vuornos.

 

”Jos jollekin on vielä epäselvää, kuka SDP:n politiikan rahottaisi, niin eipä ole enää. Nuori, sinä maksat. Maksat valtion velkaantumisen korkokustannukset, ennätyskorkeat eläkemaksut, ikäsidonnaisten menojen kasvun sekä Antti Rinteen henkilökohtaisen eläkepommin. Jos joku alle 40-vuotias vielä pohti SDP:n äänestämistä, niin ei kannata pohtia enää”, päättää Vuornos.

 

Lisätiedot:

Henrik Vuornos

puh. 044 253 4444

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi