Henrik Vuornos

Kokoomus, Uusimaa.

Blogi

Kokoomusnuorten Vuornos: Fidesz erotettava EPP:stä

Kokoomuksen Nuorten Liitto esittää Kokoomuksen puoluehallitukselle, että Kokoomus lähtisi ajamaan unkarilaisen Fidesz-puolue erottamista Euroopan Kansanpuolue EPP:stä. Kokoomusnuorten mukaan Fideszin toiminta oikeusvaltioperiaatteen heikentämiseksi ei enää miltään osin vastaa eurooppalaisen keskustaoikeistopuolue EPP:n arvoja.

 

“Euroopan kansanpuolueen pitää lopettaa sormien välistä katselu unkarilaisen Fidesz-puolueen toiminnan kanssa. EPP on puolue, joka on sitoutunut länsimaiseen oikeusvaltioperiaatteeseen, demokratiaan, markkinatalouteen ja sananvapauteen. Orbanin kanssa on viimeistään nyt saavutettu piste, jossa toiminta ei enää miltään osin vastaa yhteisiä arvoja tai tavotteitamme”, sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos.

 

“Orbanin puolue on tehnyt täyskäännöksen siitä puolueesta, joka on aikanaan valittu EPP:n jäseneksi. Politiikka saa tottakai vuosien varrella muuttua, mutta Fideszin kanssa puhutaan eurooppalaisista perusarvoista. Oikeusvaltio, demokratia ja sananvapaus ovat periaatteita, joista emme voi joustaa. Fidesz on erotettava EPP:stä”, jatkaa Vuornos.

 

Orbanin johtamat hallitukset ovat rajoittaneet niin sananvapautta, tutkimusta kuin kokoontumisvapautta Unkarissa. Kansainvälisten arvioiden mukaan hallitus on muun muassa vaikeuttanut kansalaisjärjestöjen ja opposition toimintaa sekä loukannut vähemmistöjen ja pakolaisten oikeuksia.

 

“EU:n tulee voida puuttua sellaisten maiden rahoitukseen, jotka rikkovat Euroopan Unionin perusarvoja. Sitäkin tärkeämpi signaali olisi se, että EPP Euroopan Unionin suurimpana puolueena näyttäisi voimakkaasti, että oikeusvaltion heikentäminen ei ole hyväksyttävää yhdeltäkään puolueen jäseneltä”, sanoo Vuornos.

 

Lisätiedot:

Henrik Vuornos

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

Puh. 044 253 4444