Henrik Vuornos

Kokoomus, Uusimaa.

Uutiset

Kokoomusnuorten Vuornos: Keskustan taantumuksellisuus kaatoi perhevapaauudistuksen

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos syyttää Keskustaa perhevapaauudistuksen kaatamisesta. Vuornoksen mukaan todellinen syy uudistuksen kaatamiselle on Keskustan taantumuksellinen asenne, eikä rahoitus tai muut teennäiset haasteet.

”Keskustan ja perheministeri Annika Saarikon viesti suomalaisille vanhemmille näyttää olevan jatkossakin: äidit, jääkää kotiin! Puolueen hirttäytyminen siihen, että kotihoidontuki on täysin koskematon on ilmeisesti johtanut siihen, että kustannukset karkaisivat mallissa käsistä. Uudistuksen kaatuminen ei ole mitään muuta kuin tahtokysymys”, sanoo Vuornos.

”Perhevapaauudistuksen tarve on tunnistettu ja tunnustettu laajasti yhteiskunnan eri osa-alueilla. Se, että perhevapaaministeri antaa periksi hallinnonalansa tärkeimmässä uudistuksessa ilman kunnon yritystä kertoo, että hänellä ei ole todellista tahtotilaa naisten työmarkkina-aseman parantamiseksi. Uudistustarve ei ole kadonnut mihinkään – nyt perhevapaauudistusta vain lykätään usealla vuodella”, Vuornos jatkaa.

Perhevapaauudistuksen tarkoituksena on ollut korjata laajasti tunnustettuja tasa-arvo-ongelmia. Kotihoidontuen käyttäjistä yli 90% on naisia, ja miesten mahdollisuus osallistua lastenhoitoon on olematon. Lisäksi pitkien hoitovapaiden ja äitiysriskin on nähty olevan yksi keskeisimpiä tekijöitä miesten ja naisten palkkaeroissa.

Vuornoksen mukaan hallituksen tasa-arvopolitiikka sukelsi läpi pohjan uudistuksen kaatumisen myötä.

”Perhevapaauudistuksen tavoitteet, naisten työmarkkina-aseman parantaminen ja varhaiskasvatusasteen nostaminen, ovat olleet hallituksen tärkeimpiä tasa-arvouudistuksia. Nyt ne vedettiin kerralla vessasta”, sanoo Vuornos.

”Kun perhevapaauudistus kaatui, on syytä kysyä, mitä syitä hallituksella on enää jatkaa? Keskustan maakuntaunelmien toteuttaminen olisi syytä torpata samalla, kun puolue kaataa hallituksen tärkeimmän tasa-arvouudistuksen. Tämän pitää olla vakavan pohdinnan paikka”, Vuornos päättää.

Lisätiedot:

Henrik Vuornos

Puh. 044 253 4444