Henrik Vuornos

Kokoomus, Uusimaa.

Laaksolahden jäähalli
Laaksolahden jäähalli
Blogi

Laaksolahden jäähallille on löydettävä ratkaisu

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 7.12.2016 investointisuunnitelman vuosille 2017-2026. Investointisuunnitelmassa on lueteltuna lukuisia tuiki tarpeellisia investointeja tulevaisuuden Espoon rakentamiseksi. Yksi kuitenkin loistaa poissaolollaan – Laaksolahden jäähalli.

Laaksolahden jäähalli asetettiin käyttökieltoon loppuvuodesta 2012. Valtavan kokoinen rakennus on ammottanut tyhjillään nyt neljä vuotta, eikä käyttökiellolle näy loppua. Jäähallin sivurakennuksen pukuhuoneet ja kuntosali ”Laaksolahti Power Gym” ovat jäähallin käyttökiellosta huolimatta olleet aktiivisessa kuntoilijoiden käytössä.

Aikanaan, kun jäähalli oli avoinna, se tarjosi harrastusaikaa jääkiekkoilijoille, taitoluistelijoille ja yleisöluistelijoille yhteensä noin 4500 tuntia vuodessa. Vaikka Leppävaaran viime vuosina valmistunut jäähalli on helpottanut jääharrastajien tilannetta, olisi Laaksolahden jäähallin peruskorjaukselle tarvetta jääharrastajien suuren kysynnän vuoksi. Tärkeän harrastuspaikan lisäksi jäähalli on tarjonnut ponnistuslaudan useille huippu-urheilijoille. Muun muassa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö on ponnistanut Laaksolahden jäähallista maailmalle.

Jäähallin puuttuminen investointiohjelmasta tarkoittaa, että käytännössä kymmeneen vuoteen sille ei aiota hakea ratkaisua. Halli sijaitsee varmastikin yhdellä Laaksolahden komeimmista tonteista, suoraan järven rannassa, Lähderannan lähteiden ääressä.

On käsittämätöntä, että sellaisella paikalla oleva jäähalli voisi pahimmillaan seistä lähes 15 vuotta autiotalona.

Jäähallin peruskorjaamiseksi, uudisrakentamiseksi tai purkamiseksi tulee mitä pikimmiten luoda suunnitelma. Suunnitelmassa on otettava huomioon jääharrastajien tarpeet sekä alueen erityispiirre keskellä Laaksolahden urheilupuistoa. Mikäli jäähalli päädytään purkamaan, sivurakennuksessa sijaitseva kuntosali tulisi säilyttää yhtenä Espoon suosituimmista kuntoilupaikoista.

Laaksolahden jäähallia ei voi jättää rupistumaan oman onnensa nojaan, vaan alueella tulee kehittää kestävä kokonaisratkaisu. On aika avata silmät oman onnensa nojaan jätetylle jäähallille.